Oproep voordrachten Ralph Kupka penning 2024

Tijdens het Najaarssymposium Bipolaire Stoornissen op 14 november aanstaande zal voor de eerste keer de Ralph Kupka Penning worden uitgereikt! De penning is een prijs voor als waardering voor wetenschappelijk onderzoek naar de bipolaire stemmingsstoornis. Het doel van de prijs is dat kwalitatief hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek wordt gestimuleerd en gewaardeerd én meer maatschappelijke aandacht krijgt. Een tweede doel is om onderzoekers te stimuleren zich te richten op de ontwikkeling van de kennis over de bipolaire stemmingsstoornis en zich aan te sluiten bij het landelijk KenBiSnetwerk.

U kunt onderzoekers die wetenschappelijk onderzoek doen naar de bipolaire stemmingsstoornis voordragen voor deze prijs door middel van een inzending van de publicatie(s) en/of product(en)/voorstel(len) betrekking hebbend op de periode 2023 – 2024.
U dient uw voordracht te voorzien van een begeleidend schrijven met argumenten op grond waarvan de kandidaat/kandidaten in aanmerking zou(den) komen voor de prijs. Uit alle voordrachten zullen door de jury drie inzendingen worden geselecteerd die genomineerd worden.

Tot 11 oktober aanstaande zijn voordrachten voor deze prijs welkom.

Op 20 juni 2024 nam Ralph Kupka afscheid als Hoogleraar Bipolaire Stoornissen van het Amsterdam UMC. Een belangrijk deel van zijn loopbaan heeft hij gewijd aan de zorg voor patiënten met een bipolaire stemmingsstoornis en hij zette zich zowel in Nederland als internationaal jarenlang in voor verbetering van zorg, wetenschappelijk onderzoek en verspreiding van kennis over de bipolaire stemmingsstoornis.

KenBiS heeft als eerbetoon aan de bijzonder waardevolle inzet van Ralph Kupka op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar de bipolaire stemmingsstoornis de ‘Ralph Kupka Penning’ ingesteld als prijs die elke twee jaar, alternerend met de Willem Nolen Prijs voor bipolaire stoornissen, uitgereikt zal worden. Lees hier meer.